måndag 29 april 2024

inloggad som

BioInvent på väg till Medicon Village…

Med två månader kvar till invigningen av Ideon Medicon Village i Lund är Bactiguard fortfarande den enda klara kommersiella hyresgästen. Snart kan det bli ändring på det — en av Ideons största hyresgäster, börsnoterade BioInvent, ligger i långt gångna förhandlingar om en flytt till AstraZenecas gamla lokaler.

BioInvents VD Svein Mathisen beskriver förhandlingsläget som mycket positivt. Han anger två skäl till en flytt.

— Primärt vill vi få en närmare kontakt med forskningsmiljöer som vi redan delvis arbetar tillsammans med. Faktor två är priset, säger Svein Mathisen till Rapidus.

Han vill i dagsläget inte säga hur snart ett lokalbyte skulle kunna bli verklighet.

— Det beror helt på om det berör hela eller bara delar av verksamheten, det är en sådan sak vi för samtal om nu.

I dag finns BioInvents 100 anställda spridda på flera hus på Ideonområdet. Enligt Svein Mathisen innebär befintliga hyresavtal inget hinder i förhandlingarna.

Medicon Villages VD Mats Leifland vill inte kommentera diskussionerna med ett specifikt företag.

— Vi förhandlar med ett stort antal potentiella hyresgäster som vi presenterar när de är klara. Vi ser 2012 som ett etableringsår, säger Mats Leifland.

Under AstraZenecas storhetstid i Lund huserade runt 1.200 anställda i lokalerna. Universitetet och Region Skåne har indikerat att de framöver tänker flytta delar av sin verksamhet till Ideon Medicon Village, som finansieras av en donation från affärsmannen Mats Paulsson. Planen är att redan 2014 ha 900 arbetande i husen, lika många som vid Astras nedläggningsbesked.

BioInvent är noterat på Nasdaq-OMX och utvecklar bland annat cancerläkemedel.

Joel Lyth

Med två månader kvar till invigningen av Ideon Medicon Village i Lund är Bactiguard fortfarande den enda klara kommersiella hyresgästen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.