onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Mobile Heights, Dilafor och Springplanet

Bengt Stavenow arbetar numera som teknikchef på Mobile Heights, parallellt med uppdrag i bolaget Sustenance, som han driver tillsammans med hustrun Susanna Bill. Tidigare arbetade Stavenow på Sony Ericssons teknikavdelning, bland annat med mjukvaruutveckling och patent. Han har även jobbat för Ericsson. Som teknikchef på Mobile Heights fungerar han som matchmaker och ska underlätta samarbetet mellan industri och akademi. Han är också involverad i det nya tjänstecentra som Mobile Heights planerar att skapa.

Forskningsbolaget Dilafors VD Anders Åsell lämnar posten för ett chefsjobb på spanska Grifols i Norden. Ordförande Bengt Å Johansson blir tillförordnad VD för bolaget, som utvecklar läkemedel byggda på modifierade versioner av substansen heparin. Främst ligger ett läkemedel mot utdragen förlossning. Det utvecklas i samarbete mellan forskare vid Karolinska Institutet och Universitetssjukhuset i Lund, bland dem Anders Malmström, professor i cell- och molekylärbiologi. Dilafor har sitt säte i Solna.

Malmöbaserade Springplanet rekryterar internetstrategen Ulrika Rudqvist från Good Old som marknads- och informationschef. Samtidigt har bolagets styrelse fått två nya namn, egenföretagaren Gabriel Rådö och Mats Löfgren, som blir ny ordförande. Springplanet avbröt nyligen förvärvet av ett tryckeri och inriktade sig mot reklam i digitala medier. I samband med det lämnade fyra personer styrelsen.

Rapidus

Bengt Stavenow arbetar numera som teknikchef på Mobile Heights, parallellt med uppdrag i bolaget Sustenance, som han driver tillsammans med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad