tisdag 23 april 2024

inloggad som

von Triers spelsatsning läggs ner

Det danska filmproduktionsbolaget Zentropa lägger ner datorspelsbolaget Zentropa Games, som drivits av spelutvecklingsveteranen Morten Iversen. Anledningen är att Zentropas delägare Nordisk Film inte vill investera mer pengar i verksamheten. Därmed blir det ingenting med satsningarna på spel baserade på filmer som Antichrist, Prop & Berta, eller Olsenbanden.

Formellt sett finns Zentropa Games kvar ett tag till, men utan någon verksamhet — trots att företaget bland annat har fått 100.000 euro i bidrag från EU-programmet Media.

— Zentropa hade möjlighet att vara den drivkraft som skulle kunna kickstarta nya möjligheter i hela spelbranschen, men nu är vi tyvärr tillbaka på ruta ett igen, säger Morten Iversen.

Även andra delar av Zentropa har problem. Nyligen sparkades hälften av medarbetarna på Zentropas filmdel och i samband med det fick ägarna Lars von Trier och Peter Aalbæk Jensen kritik för att de trots det tog ut en bonus på 20 miljoner danska kronor.

Produktionsbolaget Zentropa ägs av Lars von Trier, Peter Aalbæk Jensen och Nordisk Film.

Anders Frick

Det danska filmproduktionsbolaget Zentropa lägger ner datorspelsbolaget Zentropa Games, som drivits av spelutvecklingsveteranen Morten Iversen. Anledningen är att Zentropas delägare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad