måndag 4 december 2023

inloggad som

Nationalencyklopedin öppnar kontor i Härnösand och Stockholm

Nationalencyklopedin, NE, öppnar ett nytt kontor i Härnösand som blir bolagets enda regelrätta kontor i Sverige utanför Malmö. Ledningen planerar dessutom att inom kort starta ett kontor i Stockholm.

De nya inrättningarna ska fungera som försäljnings- och utbildningskontor för lärare i norra Sverige respektive huvudstadsområdet

– Omkring 5-10 procent av läromedlen är i dag digitala och mycket är nytt för många. Därför vill vi komma närmre lärarna runtom i landet för att kunna utbilda dem i vårt material, visa hur det fungerar och inspirera, säger Fredrik Bengtsson, vd på NE Sverige.

NE satsar sedan några år tillbaka på att slå sig in på marknaden för digitala läromedel. Bolaget är fortfarande mest känt för sina uppslagsverk som, numera i digital form, används av merparten av Sveriges skolor och universitet, samt bibliotek, medier och myndigheter. 2015 tog NE även över den anrika tyska motsvarigheten till NE, Brockhaus, som finns i Tyskland, Schweiz och Österrike.

NE omsatte 64 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret som slutade i juni 2017. Resultatet slutade på minus. Bolaget ingår i Cydoniakoncernen som kontrolleras av miljardären Alf Tönnesson med familj.

Emiliano Strauss

Nationalencyklopedin, NE, öppnar ett nytt kontor i Härnösand som blir bolagets enda regelrätta kontor i Sverige utanför Malmö. Ledningen planerar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad