onsdag 17 april 2024

inloggad som

TicTac plockar premiärkund i Norge

TicTac interactive har fått sin första större affär i Norge. Malmöbolaget ska licensiera ut mjukvara för att skapa digitala utbildningar till sparbankskonglomeratet SpareBank 1.

Hittills har TicTac främst arbetat med att producera digitala utbildningar åt kunder som Trelleborg och Försäkringskassan. I somras lanserade bolaget mjukvara med designmallar, support och så vidare som gör det möjligt för kunderna att själva producera utbildningsmaterialet.

SpareBank 1 samlar 16 olika norska sparbanker och blir TicTacs första större kund i grannlandet.

caroline-palmqvist– Ekonomiskt är det ingen jätteaffär, ordervärdet är på under en miljon, men den är strategiskt viktig, säger vd Carolina Palmqvist till Rapidus.

TicTacs omsättningen ser ut att öka från 26 miljoner kronor 2015 till 30 miljoner i år, med runt 3 miljoner i rörelseresultat uppger Carolina Palmqvist. Hon är huvudägare i bolaget. Dan Olofssons bolags Danir, som gick in som delägare 2013, äger tio procent.

Erik Olausson

TicTac interactive har fått sin första större affär i Norge. Malmöbolaget ska licensiera ut mjukvara för att skapa digitala utbildningar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.