lördag 20 april 2024

inloggad som

Verifyter plockar Samsung som kund

Det lilla teknikbolaget Verifyter i Lund har fått koreanska elektronikgiganten Samsung som ny kund. Därmed räknar ledningen med att kunna nå positivt kassaflöde innan året är slut.

Verifyters mjukvara Pindown används vid utveckling av integrerade kretsar för att automatiskt lokalisera i vilken version av programkod ett fel uppstod och vem som då stod för koden. Sedan tidigare används tekniken av bland andra Nasdaq-noterade Synopsys. Under våren och sommaren har Samsung och Silicon Valley-baserade halvledartillverkaren SoftMachines tillkommit.

– Vi behöver ytterligare en kund för att nå positivt kassaflöde, och det räknar vi med att nå innan året är slut. Nästa år ska vi kunna expandera av egen kraft, säger vd Daniel Hansson.

Parallellt arbetar bolaget på nästa version av mjukvaran, som även ska kunna lokalisera i vilken fil och i vilken rad av programkod som felet uppstod.

2015 landade nettoomsättningen på 1,7 miljoner kronor och resultatet på -1,7 miljoner. I år räknar Daniel Hansson med att nå cirka 400.000 dollar i intäkter, motsvarande 3,4 miljoner kronor.

Verifyter har i dag tre heltidsanställda och sysselsätter ytterligare en handfull på olika former av deltidsuppdrag. Daniel Hansson är själv största ägare i bolaget med Spintop Ventures, Almi Invest Syd och Hardi Electronics grundare Lars-Eric Lundgren som större delägare.

Erik Olausson

Det lilla teknikbolaget Verifyter i Lund har fått koreanska elektronikgiganten Samsung som ny kund. Därmed räknar ledningen med att kunna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.