torsdag 29 februari 2024

inloggad som

SEB och Assa Abloy går med i Mobile Heights

Klusterorganisationen Mobile Heights lockar allt fler aktörer utanför mobilbranschen. De senaste veckorna har såväl danska patentbyrån Høiberg som storbanken SEB och dörrjätten Assa Abloy Entrance Systems blivit medlemmar.

Medan SEB främst är ute efter att hitta nya kunder bland små- och medelstora bolag har Assa Abloy Entrance Systems gått med för att få ytterligare kontaktyta gentemot den digitala utvecklingen, uppger Mobile Heights vd Ola Svedin. Av klusterorganisationens budget på knappt sex miljoner kronor under 2016 står medlemsavgifterna för 80 procent.

Bland övriga tillskott i medlemslistan finns designstudion Block Zero i Malmö, grundat av ett gäng tidigare Blackberry-anställda, schweiziska börsbolaget U-blox, som köpte upp Malmöbolaget ConnectBlue 2014, samt danska patentbyrån Høiberg, som stegvis ökat sin skånska närvaro de senaste åren. I dag kommer runt tio procent av omsättningen från svenska kunder uppger Peter Holm, som är delägare och ansvarig för den svenska marknaden.

Høiberg - Marielle Dejligbjerg og Peter Holm  8/2013– Høiberg har i dag verksamhet inom alla teknikområden. Historiskt har dock tyngdpunkten legat inom life science, och i Skåne har Høiberg hittills huvudsakligen varit aktiva på Medicon Village. Vi har inget eget kontor i Lund ännu men det ligger helt klart i pipelinen, säger han till Rapidus.

Høiberg har i dag ett 40-tal anställda i Köpenhamn och Århus. Bland de större kunderna finns bryggerijätten Carlsberg, isoleringsmaterialbolaget Rockwool samt de stora universiteten i Danmark och södra Sverige.

Erik Olausson

Klusterorganisationen Mobile Heights lockar allt fler aktörer utanför mobilbranschen. De senaste veckorna har såväl danska patentbyrån Høiberg som storbanken SEB […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

  Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

 • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

  Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

 • Hon ska leda klimatklustret

  Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.