torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Alligator Bioscience och Sjoppi

Börsaktuella Alligator Bioscience i Lund har värvat noterade fastighetsbolaget Castellums finanschef Ulrika Danielsson som ny styrelseledamot. Under hösten har Alligator ökat personalstyrkan något till ett 30-tal anställda. Bland läkemedelsbolagets större ägare finns Sunstone Capital, Investors dotterbolag Duba samt Johnson & Johnson, som i höstas gick in som sjuprocentig delägare.

Anders Schoug, som det senaste året arbetat som affärsrådgivare på Tillväxt Malmö, går till e-handelssajten Sjoppi. Anders Schoug har ett förflutet som grundare och vd på Tvins, som liksom Sjoppi säljer konsumentprodukter via nätet – från träningsredskap till stekpannor och stödstrumpor. Bakom Sjoppi står familjen Tönnesson, som även äger Nationalencyklopedin i Malmö. I samband med värvningen blir Anders Schoug delägare i Sjoppi, som ser ut att omsätta runt 35 miljoner kronor i år.

Rapidus

Börsaktuella Alligator Bioscience i Lund har värvat noterade fastighetsbolaget Castellums finanschef Ulrika Danielsson som ny styrelseledamot. Under hösten har Alligator […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.