fredag 17 maj 2024

inloggad som

Capish startar dotterbolag för Kinasatsning

Efter tiotals satsade miljoner räknar vd för mjukvarubolaget Capish i Malmö med att få sina första ordentliga intäkter under 2016. Parallellt doppar ledningen tårna på den kinesiska marknaden med nybildade dotterbolaget Capish China.

Capish utvecklar XML-baserad mjukvara för sammanställning och analys av stora datamängder. Första tänkta tillämpningen är inom medicinsk data där mjukvaran kan samla alla uppgifter om en patient, som längd, blodtryck och olika mätvärden, på ett ställe. Med grafiska presentationer och fritextsökningar ska användaren kunna hitta nya samband bland hundratusentals patienter.

Eva Kelty– Vårt huvudfokus är läkemedelsbolag i Europa och USA. Vi har precis påbörjat marknadsbearbetningen i Kina, där vi diskuterar vissa samarbeten, säger vd Eva Kelty till Rapidus.

Inräknat konsulter sysselsätter Capish i dag 25 personer, varav två i USA och en i England. 2015 slöt bolaget en mindre affär med ett mellaneuropeiskt läkemedelsbolag men några större intäkter blev det aldrig under året, uppger Eva Kelty.

– Vi satsar på att få våra första egentliga intäkter under 2016. Men resultatet kommer vara negativt även i år, säger hon.

Verksamheten ägs och finansieras av Staffan Gestrelius, medgrundare och tidigare vd i Nasdaqnoterade Qlik. De senaste åren har han satsat stort på Capish, bara 2012-2014 uppgår investeringen till 45 miljoner kronor.

Erik Olausson

Efter tiotals satsade miljoner räknar vd för mjukvarubolaget Capish i Malmö med att få sina första ordentliga intäkter under 2016. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad