måndag 20 maj 2024

inloggad som

Huawei inleder första forskningssamarbetet med LTH…

|  ,
|  

Kinesiska telekomjätten Huawei satsar nära tre miljoner kronor på ett tvåårigt LTH-projekt för ökad kapacitet i mobilnäten. Forskningssamarbetet är Huaweis första i Lund, men kommer sannolikt följas av fler uppger platschefen Tord Wingren.

Pengarna från Huawei ska gå till en post doc-tjänst på institutionen för elektro- och informationsteknik inom Noma, Non-Orthogonal Multiple Access. I dagens mobilantenner används antingen frekvensen eller tiden som variabel för att skilja signalerna åt, Nimo handlar om att hanterar de störningar som blir följden av att skicka två signaler samtidigt på samma frekvens.

Liksom antenntekniken Massive Multiple Input Multiple Output − ett annat forskningsfält på LTH − syftar tekniken till att kraftigt öka kapaciteten i mobilnäten till 2020 då nästa standard för mobilnäten, kallad 5G, väntas införas.

Tord Wingren− Huawei satsar på 5G i Lund. Det här är det första riktiga samarbetsprojektet med universitetet så det är lite av en kick-off. Vi ser möjlighet att hitta fler projekt framöver, säger Tord Wingren till Rapidus.

Erik Olausson

Kinesiska telekomjätten Huawei satsar nära tre miljoner kronor på ett tvåårigt LTH-projekt för ökad kapacitet i mobilnäten. Forskningssamarbetet är Huaweis […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]