torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Trots storvarsel – Active Biotech behåller fastigheten

Förra veckan meddelade Active Biotech att de varslar 47 av sina 56 anställda. Neddragningen frigör stora ytor i bolagets fastighet, där en rad andra innovationsföretag redan hyr in sig. Men att sälja huset är inte aktuellt – ännu, uppger vd Tomas Leanderson.

Active Biotech köpte fastigheten utanför Ideon i Lund i slutet av 1990-talet och har sedan dess hyrt ut en del av lokalerna till andra företag, bland annat Hansa Medical, Bioprocess Control och Genovis. Totalt inbringar hyresavtalen runt åtta miljoner kronor i årliga hyresintäkter. Efter massvarslet riskerar dock en del av lokalerna att gapa tomma efter årsskiftet.

Tomas Leandersson– Vi kommer att fortsätta äga fastigheten tills vidare. Det finns inte i vår affärsplan att behålla fastigheten på lång sikt, men att sälja den är en process i sig och vi har haft annat att syssla med, säger Tomas Leanderson till Rapidus.

Leanderson är inte oroad över att lokalerna ska stå tomma någon längre tid.

– Vi är nöjda med de hyresgäster som finns i huset och kommer inte att annonsera efter hyresgäster externt. Det är en del bolag i huset som är intresserade av att expandera. Vi löser det på något sätt, säger han.

Izabella Rosengren

Förra veckan meddelade Active Biotech att de varslar 47 av sina 56 anställda. Neddragningen frigör stora ytor i bolagets fastighet, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad