torsdag 16 maj 2024

inloggad som

AddPros grundare prisas av Founders Alliance

Grundarkvartetten bakom IT-bolaget AddPro i Malmö har utsetts till Årets Grundare 2015 i södra Sverige av nätverket Founders Alliance. Entreprenörerna började nyligen om på ny kula genom ett utköp från tyska riskkapitalbolaget Perusa.

Nicklas Persson Addpro– Det är extra roligt att priset kommer från Founders Alliance, där det är andra företagare som röstat fram oss. De vet vilka utmaningar det handlar om, säger AddPros vd och grundare Nicklas Persson.

Priset delas ut på en galakväll i Malmö nu på onsdag. De fyra grundarna Nicklas Persson, Klas Ljunggren, Robert Hansson och Magnus Norling är även med i riksfinalen till hösten.

AddPro startades år 2000 och tog sju år senare in riskkapital från dansk-svenska Polaris Private Equity. Ifjol såldes verksamheten till tyska Perusa, men bara för några veckor sedan köpte grundarna samt affärsområdescheferna Jörgen Pålson och Mattias Andersson tillbaka 40 procent av rörelsen, inklusive varumärket.

Tvekade ni aldrig inför att börja om som egna entreprenörer igen?

– Nej, det är så himla roligt. Dessutom kan vi inget annat. Just marknaden för cloud computing tror vi mycket på och där ligger vi mitt i prick med våra serverhallar och applikationer.

Ni är 130 anställda och räknar med att omsätta 250 miljoner kronor i år, ungefär lika mycket som när Polaris gick in. När är det dags att ta in externt expansionskapital för den nya resan?

– Vi är vana att jobba med riskkapital och har trivts bra med det. Sedan utköpet i januari har vi fått ett antal propåer, men just nu kan vi expandera för egen kraft. Vi är dock inte främmande för extern kapital i framtiden, säger Nicklas Persson.

AddPro har idag kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Göteborg samt planerar en filial i Stockholm. Under 2015 ska även 25 personer nyanställas, främst inom försäljning och teknik.

Kristian Svensson

Grundarkvartetten bakom IT-bolaget AddPro i Malmö har utsetts till Årets Grundare 2015 i södra Sverige av nätverket Founders Alliance. Entreprenörerna började nyligen om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad