torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Medicon Village som kan bli mångdubbelt större

Vd Mats Leifland räknar med att Medicon Village kommer ha expanderat ytterligare innan anläggningen som den ser ut i dag är helt uthyrd.

I december klubbade stadsbyggnadskontoret i Lunds kommun ett ramprogram för Medicon Village-området. På sikt möjliggör det nya byggnader på sammanlagt ca 190.000 kvadratmeter, vilket kan jämföras med de 80.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som Medicon Village består av i dag.

− Först hör vi om intresset hos Lunds universitet och Region Skåne. Men vi diskuterar redan internt vilka etapper vi vill satsa på först, säger Mats Leifland.

Ramprogrammet, som ska ligga till grund för kommande detaljplaner i området, innehåller även en ny motorvägsavfart in till Scheelevägen kallad trafikplats Ideon. Avfarten kommer gå genom Medicon Village-området och är tänkt att hantera trafikflödena från en tätare bebyggelse i framtiden. Ännu återstår en del formella beslut innan spaden kan sättas i jorden, men Lunds kommun har ställt sig positiv till planerna, uppger Christian Rydén, trafikplaneringschef på stadsbyggnadskontoret.

− Motorvägsavfarten är finansierad i Trafikverkets plan och tänkt att byggas 2017-2018, säger han.

Erik Olausson

Vd Mats Leifland räknar med att Medicon Village kommer ha expanderat ytterligare innan anläggningen som den ser ut i dag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad