Zimpl lanseras för Blackberry Messenger

Efter konkursen och återstarten tidigare i år lanseras nu Lundabolaget Zimpls textinmatningsmjukvara som ett insticksprogram till Blackberry Messenger.

Zimpls teknik låter användaren mata in ord på en mobiltelefon genom att dra fingret i olika mönster över tangentbordet. Programmet blir nu tillgängligt via Blackberry Messenger Shop, där användaren redan i dag kan ladda ner emoticons och olika etiketter att addera till textmeddelanden. Sedan tidigare finns Zimpl som en Android-app, tillgänglig på Google Play.

Zimpl sysselsätter idag en handfull anställda med vd Sven Ekström och styrelseleordföranden Charlotta Tönsgård som ägare.

Charlotta Tönsgård var vd för det tidigare Zimpl, med bland annat Industrifonden och Tord Wingren bland investerarna. Det bolaget gick i konkurs i februari. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: