Wihlborgs har halv miljard till förvärv

Börsnoterade Wihlborgs i Malmö ska investera 600-700 miljoner kronor i egenproduktion av fastigheter under 2013. Utöver det har bolaget en kapacitet på en halv miljard för förvärv.

Det sa vd Anders Jarl på kapitalmarknadsdagen Financial Meetings Øresund i Malmö på fredagen.

– Vad gäller förvärv är det Malmö och Lund som är mest intressant på kort sikt. Köpenhamn kommer inte att vara intressant under det närmste året, sa Anders Jarl.

Han menar att danska fastighetsmarknaden inte stabiliserats, och än mindre visat några tecken på återhämtning efter senaste årens nedgång.

På svenska sidan Sundet räknar Wihlborgs med att nu under andra kvartalet avsluta sitt största projekt hittills, fastigheten Landsdomaren i Lund till Psykiatri Skåne.

Ett 80-tal åhörare hade samlats i restaurang Årstidernas lokaler vid Dockan i Malmö för att delta i Financial Meetings Øresund, som ordnades för första gången. Vid sidan av Anders Jarl svarade Genovis vd Sarah Fredriksson och Dunis vd Thomas Gustafsson på frågor om sina kvartalsrapporter.

Det hölls även en paneldebatt om investeringsklimatet i Öresundsregionen med bland andra Jan Dahlqvist från dansk/svenska Polaris Private Equity och Stefan Johansson på Invest in Skåne. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: