Wihlborgs ger bin tak över huvudet

Börsnoterade Wihlborgs i Malmö ger 60.000 honungsbin tak över huvudet. I samarbete med biodlare har företaget placerat ut ett rosa minihus på taket av en fastighet invid kanalen centrala i Malmö.

Våra bi lever ett hårt liv dessa dagar. Diverse sjukdomar hotar binas existens och när de blir färre pressas i sin tur växtfloran.

– Vi har tittat på olika projekt där vi som fastighetsägare kan vara med och gynna den biologiska mångfalden. Eftersom vi har en mängd tak kändes det naturligt för oss att vara med här, säger Wihlborgs vd Anders Jarl i ett pressmeddelande.

Det aktuella fastigheten ligger på Gibraltargatan 2 vid kanalen i Malmö, nära Slottsparken. Projektet görs tillsammans med företaget Bee Urban som upplåter fadderskap av bikupor i storstadsmiljö. Bee Urban sköter drift och underhåll av kuporna, medan honungen tillfaller Wihlborgs. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: