Watersprint i samarbete med kranjätte

Lundabaserade vattenreningsbolaget Watersprint har tecknat ett samarbetsavtal med vattenkransjätten FM Mattsson Mora Group. Tillsammans vill nu bolagen driva utvecklingen av rent och hållbart vatten inom segmentet VVS-installationer.

Watersprint bildades 2013 med idén att rena vatten med hjälp av en patenterad teknik som använder LED-genererat UV-ljus. I dag finns bolagets produkt i olika varianter och kan installeras på vattenledningar under vasken, i kaffeautomater eller som portabla fältvarianter drivna av solceller.

I det nya samarbetet kommer Watersprint fortsätta utveckla och verifiera befintliga och nya produkter, samtidigt som FM Mattsson ska marknadsföra och sälja produkterna. Målet är att med tiden integrera Watersprints teknik i FM Mattssons kranar.

– Det är jättekul och betyder förstås mycket för oss, men det har också en viktig betydelse för FM som på sikt kan utöka sitt produktsortiment med desinficerat vatten direkt ur kranarna, skriver Watersprints vd Pete Andersen i ett mail till Rapidus.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: