Vindkraftstillverkaren EWP stannar i Malmö

Vindkraftstillverkaren Enercon Windtower Production (EWP) meddelade i dag att den planerade flytten från Malmö till Ystad skjuts på framtiden. Orsaken uppges vara ett försämrat marknadsläge i Sverige.

Läge elpriser har gjort vindkraftsinvesteringar mindre lönsamma. Nu skjuter EWP på den omdiskuterade flytten av sin produktionsanläggning från Kockumsområdet i Malmö till hamnen i Ystad.

– Det har skett en successiv försämring på halvåret som har gjort att vi nu inte vill göra en den investering som en ny fabrik kräver, säger EWP:s vd Thomas Abrahamsson till nyhetssajten Navigator Syd.

Avtalet med Peab gällande fabriken i Malmö har nu förlängts till juni 2015. Men ännu är inte planerna på en Ystadflytt helt avskrivna.

– Jag bedömer att vi under vi i juni nästa år måste ta slutlig ställning till om det ska bli en flytt. Då borde också de sista tillstånden vara klara, säger Thomas Abrahamsson.

Det försämrade marknadsläget ska i dagsläget inte påverka sysselsättningen i Malmö. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: