Elektroingenjör med söner årets företagare i Lund 2014

Årets företagare i Lund 2014 är elektroingenjören Herman Lindborg tillsammans med sina två söner Mats och Thomas. Herman Lindborg är teknisk chef på Lindinvent, som sysslar med behovsstyrd ventilation för laboratorier, renrum och sjukhusmiljö.

Juryns motivering lyder:

”Pristagarna har genom 20 års utvecklande familjesamarbete byggt upp det framgångsrika ventilationsföretaget Lindinvent AB i Lund. Med en hög innovationsgrad och egenutvecklade produkter som behovsstyr ventilation, klimat och ljus har de tre entreprenörerna, tillsammans med sina uppskattade medarbetare, lyckats väl på en konkurrensutsatt marknad. Företaget har nu cirka 40 anställda och omsätter ca 100 miljoner kronor med god lönsamhet.”

Priset delades ut vid en ceremoni i Rådhuset i Lund på onsdagsförmiddagen.

Årets nyföretagare i Lund är Max Schori, grundare och vd på Position Research & Consulting i Lund. Bolaget startade 2013 och sysslar med marknadsundersökningar åt företag, myndigheter och organisationer.

– Det är otroligt kul att få pris så tidigt i företagandet. Jag funderar på om jag ska växa genom att anställa eller ingå partnerskap, säger Max Schori till Rapidus.

”Max Schori har vågat ta steget från en trygg anställning till ett eget framgångsrikt företagande och entreprenörskap i en kunskapsintensiv bransch med stora utmaningar. Genom att hjälpa uppdragsgivarna att bättre förstå sina målgrupper bidrar han och hans företag Position Research & Consulting AB aktivt till ett vassare utbud av produkter, tjänster och service i företag, organisationer och offentlig sektor.”

Fredrik Lundegård och Marcus Nyberg som driver Mat & Destillat utsågs till årets Lundaköpman.

Rapidus

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: