Vd-skifte på Skanem Skurup

Etikettstillverkaren Skanem med 90 anställda i Skurup får en ny vd. Tidigare chefen Eric White lämnar posten. Axlar rollen som vd gör hr-och finanschefen Desirée Erlingsson.

Bakgrunden till vd-skiftet är att Skanem genomför en omstrukturering i koncernen där Eric White får ett övergripande ansvar för verksamheten i Skandinavien. Med det blev vd-posten i Skurup vakant.

– Jag har redan haft ansvar för personal- och ekonomifrågor så det är ett naturligt steg för mig att ta över helhetsansvaret för verksamheten här. I samband med detta har Catarina Grahm, ansvarig för kvalitet och kundservice, gått in i ledningsgruppen i Skurup, säger Desirée Erlingsson, till Navigator Syd.

Hon kom till Skanem hösten 2010 och har dessförinnan ett förflutet på industriföretaget Trelleborg och Skatteverket. I dagsläget sysselsätter Skanem Skurup runt 100 anställda i Sverige varav 90 finns just i Skurup.

Bolaget tillverkar etiketter till en rad branscher som verkstadsindustri, livsmedel, kosmetik, kemiteknik och läkemedel. Omsättningen har de senaste åren legat kring 210 miljoner kronor. Totalt sysselsätter Skanem-koncernen cirka 1,5 miljard kronor och har omkring 1.200 anställda i ett flertal länder.

/Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: