Vårdkoncern köper skånsk förskola

För drygt tre år sedan drog Sofie Stagevik tillsammans med Eva Samuelsson igång Lilla och Stora Emilia i Staffanstorp. Nu säljs bolaget till norska koncernen Norlandia Care. Stagevik skissar redan på en ny förskola, denna gång med bas på Österlen.

Sedan starten 2009 har Lilla och Stora Emilia förskola utökats med skolverksamhet för årskurs ett till fem och växt till runt 20 anställda. Förra året låg omsättningen på 11,9 miljoner kronor med en vinst på drygt en miljon. När medgrundaren Eva Samuelsson ville gå i pension valde duon att sälja verksamheten.

– Vi har kompletterat varandras roller väldigt väl och när Eva nu lämnar verksamheten tror vi att det bästa är att en ny kraft får utveckla den grund vi har lagt, säger Sofie Stagevik.

Prislappen i affären är hemlig. Köparen, den norska vårdkoncernen Norlandia Care, har sedan tidigare 52 förskolor, varav sex finns i Sverige.

Fram till och med augusti är Sofie Stagevik kvar som rektor för Lilla och Stora Emilia, men en rekryteringsprocess för att hitta en ersättare har påbörjats. Parallellt har hon startat bolaget X:et med säte i Ystad. Avsikten är att dra igång en förskoleverksamhet med teknikinriktning i det bolaget 2013. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: