Varannan dansk handlar på nätet

Danskarna är näst bäst i Europa på att handla på internet, visar nya siffror från EU-kommissionen. Fem av tio danskar har det senaste året e-handlat. Bara engelsmännen handlar mer frekvent från datorn.

Föregående år handlade danskarna för 90 miljoner danska kronor på nätet och i år väntas siffran stiga till 100 miljoner enligt Dansk Erhvervs uppskattningar.

Att danskarna är så förtjusta i att handla via nätet förklaras bland annat med att e-handel är starkt förankrat bland danska butiker. Men den handel som sker inom Danmark ligger på 25 procent, resten köps från butiker utanför landets gränser.

– Vi har en hög dansk kostnadsnivå, vilket gör det attraktivt att se bortom landets gränser. Och det är också tydligt att det finns vissa varor som vi inte kan köpa i Danmark, som också är en av anledningarna till att vi handlar utomlands, säger Marie Louise Thorstensen, chef för Dansk Erhverv, till Børsen. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: