Ledande nyhetsbevakning av det skånska näringslivet

Rapidus är en högkvalitativ nyhetsbyrå som bevakar de starka tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Innehållet är snabba kortfattade e-postnyheter av helt exklusiv karaktär, alltså information som inte förekommit i andra etablerade medier.

Varje vecka producerar vi också en snabbanalys om utvecklingen i tillväxtbranscherna och Öresundsregionen.

Dessutom arrangerar Rapidus populära nätverksträffar med intervjuer med tunga näringslivspersonligheter, för abonnenter, samarbetspartners och deras gäster. I redaktionsbloggen Högerkanten publicerar vi löpande extra nyhetsmaterial med koppling till vårt bevakningsområde.

Rapidus är politiskt oberoende och står helt fritt från näringslivets maktsfärer. Vi säljer inte några annonsutrymmen, bara exklusiv information. Chefredaktör och utgivare är Gunnar Wrede. Vd är Jan Dahlqvist.

Registrera dig som abonnent på Rapidus här och få den snabbaste informationen om de snabba företagen i Öresundsregionen. Priset är 5.400 SEK/år (exkl. moms), ett halvt år kostar 3.100 SEK.

Frågor och svar om Rapidus

Vad är egentligen den bärande idén med Rapidus?
Öresundsregionen har en enorm flora av snabbt växande framtidsföretag inom teknik- och forskningsintensiva områden. Utvecklingen går så fort att många av de stora, etablerade medierna inte hänger med. Därför behövs en speciellt inriktad nyhetsservice som samtidigt stimulerar affärs- och idéutbyte över Sundet. I Sverige hamnar dessutom de spännande företagen i Öresundsregionen orättmätigt helt i skuggan av den rådande fixeringen vid Stockholmsområdet.

Varför skriver Rapidus så mycket om små, okända företag?
Det är just detta som är en av poängerna. Vi letar upp de spännande verksamheterna långt innan de går till börsen eller uppmärksammas brett. Rapidus har varit först med en rad nyheter om företag som för bara något eller ett par år sedan var helt okända och nu är stora och respekterade. Vi väntar inte passivt på pressreleaserna utan söker själv upp informationen om de heta tillväxtföretagen.

Varför kostar Rapidus mera än en vanlig tidningsprenumeration?
Våra abonnenter slipper att få en massa reklam med våra utskick och vårt abonnentregister används aldrig för att ge andra möjlighet att utnyttja det kommersiellt. Och som framgått tar vi själva fram våra nyheter, vi skriver inte av andras, som är så vanligt i detta nyhetsupprepningens tidevarv. Originalresearch är tidskrävande och drar resurser, därav ett något högre pris. De flesta medier levererar förvisso större kvantiteter än Rapidus, men ytterst få kan ståta med så många egna, exklusiva nyheter.

Tilläggas bör att en rad abonnenter har gjort viktiga vinstgivande affärer och investeringar på basis av användbar information som de fått först via Rapidus.

Vad är vitsen med att sända så korta nyhetsbrev?
Vi får mycket uppskattning för det. Kort betyder koncist. För flertalet beslutsfattare i dag är tid den kritiska faktorn. I Rapidus slipper man mångordigt och innehållslöst prat som bara förlänger texterna. Vi rapporterar nyheten och bakgrunden i starkt koncentrerad form. Man ska kunna ta till sig Rapidus innehåll på bara tre-fyra minuter. Även våra kommentarer och analyser hålls mycket korta, med en kondenserad sammanfattning i början.

Varför är nyhetsbrevet så fritt från färg, utsmyckning och fräsig design?
Rapidus är latin och betyder forsande, snabb, strid. Det gäller även nerladdningen av vårt material. Våra abonnenter slipper att sitta och vänta på att fiffiga, färgsprakande och hoppande lustigheter ska komma på plats innan man kan ta del av innehållet. Erfarenheten visar att den vane nätläsaren tappar tålamodet redan efter sju-åtta sekunders väntan på det han eller hon söker. Rapidus spartanskt utformade nyhetsbrev ger inga omotiverade väntetider.

Rapidus citeras mycket ofta i andra medier. Är det fritt fram att använda Rapidus material, till exempel på andra hemsidor?
Det är sant att både tidningar, nyhetsbyråer och TV ofta citerar våra nyheter och ett antal av våra snabbanalyser har också gett upphov till debatt. Men vi vakar stenhårt över att upphovsrätten respekteras, alltså att bara den lagliga rätten att kort citera oss används. Ingen har rätt att utan begränsning gratis vidarebefordra vårt exklusiva utbud. Och vårt unika arkiv finns inte att tillgå någon annanstans än på den här sajten. Om någon är intresserad av att återge en nyhet eller kommentar i sin helhet går det bra att kontakta oss för en överenskommelse enligt gällande upphovsrättspraxis.

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!

Samarbetspartners:

Samarbetspartners: