Usla siffror för skånsk dagspress

När de officiella upplagesiffrorna i dag blev offentliga noterar den skånska pressen på många håll historiskt låga siffror.

Sydsvenskan har det senaste året tappat 4.000 prenumeranter. Upplagan på vardagar är nu nere under 100.000. Det kan jämföras med 2003, då upplagan låg på 136.400.

Även Helsingborgs Dagblad har passerat en psykologisk gräns med en upplaga som numera understiget 70.000. Det är en minskning på 2.700 på ett år. 43,7 procent av hushållen i Helsingborg får i dag tidningen i lådan. Motsvarande siffra för Sydsvenskan i Malmö är 27,2 procent.

Några skånska ljusglimtar finns det dock i dagens siffror från branschorganet Tidningsstatistik. Trelleborgs Allehanda har behållit sin upplaga på 8.500 prenumeranter. Skånska Dagbladet minskar bara marginellt på vardagarna och Ystads Allehanda har faktiskt lyckats öka upplagan en halv procent till 22.000. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: