E.on hakar på hajpen runt Uniti

I ett nytt samarbete mellan elbilstillverkaren Uniti och E.on erbjuds köpare av den framtida elbilen solenergi motsvarande fem års körning.

Den som väljer att haka på erbjudandet måste teckna ett avtal för solel hos E.on. Sedan dras elkostnaden för motsvarande 1.200 mils körning av på elräkningen varje år i fem år. I dagsläget har 1.000 förbeställningar lagts på bilen.

– Det här tillämpas när du får din bil. Som Unitis energi-partner börjar vi här och hoppas samarbetet kan växa inom fler områden, säger Karin Waldén, affärsutvecklingschef för eMobility på E.on.

Uniti utvecklar en elbil för stadskörning som ska väga 450 kilo med en maxhastighet på 90-130 km/h beroende på modell. Bilen, vars slutgiltiga design avslöjas i början av december, tillverkas i hållbara kompositer.

Ifjol tog Uniti in 1,6 miljoner euro varav majoriteten via en insamlingskampanj.

Själva bilen ska produceras i en automatiserad fabrik i Landskrona. /Emily Binks

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: