Två nya spel på väg från Illusion Labs

Spelbolaget Illusion Labs har två nya spel på gång. Det ena är en del av Touchgrind-serien och det andra är ännu hemligt.

Malmöbolaget har utvecklat mobilspel som Labyrinth, Mr Crab, Bacon Escape, Nono Islands Touchgrind Skate och Touchgrind BMX.

– 2019 kommer bli ett spännande år för oss. Ett nytt spel kommer släppas 2019 och det andra kommer också då eller i början av 2020. Det ena är i Touchgrind-serien och det andra berättar vi inte om, säger vd Marcus Dawson till Rapidus.

Innan årsskiftet släpptes Bacon Escape 2 som hittills laddats ner runt en miljon gånger. Det kan jämföras med Mr Crab som laddats ner 22 miljoner gånger. Bolagets största hit – ekonomiskt sett – är Touchgrind BMX.

Ifjol minskade Illusion Labs omsättning från 20 miljoner kronor till drygt 15 miljoner, men med fortsatt vinst.

– Siffrorna är inte riktigt klara, men det blev lite sämre än de tidigare åren. Vi har investerat ganska mycket i att utveckla våra verktyg och bygga om våra motorer, den smällen tog vi 2018. 2019 ser redan bättre ut, säger Marcus Dawson.

Grundarna Carl Loodberg och Andreas Alptun är ägare. Illusion Labs sysselsätter 14 personer.

Emily Binks

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: