Tufft att börsnotera dansk life science

Möjligheterna att börsnotera medcinteknik- och läkemedelsbolag är små i Danmark. Det menar branschbedömare efter att danska Egalet valt att flytta huvudkontoret till Pennsylvania och noterat sig på New York-börsen.

De senaste 18 månaderna har runt 45 life science-bolag noterat sig på de amerikanska börserna. I Europa har det under samma period bara varit ett fåtal nya noteringar och i Danmark inte en enda. Bland annat har USA en större förekomst av stora institutionella investerare som specialiserat sig på life science-bolag, medan danska aktiemarknaden domineras av pensionskassor som vid tidigare tillfällen bränt fingrarna på life sciencebranschen, skriver Børsen.

− Det är inte så lätt att få in riskkapital i USA heller, men det står klart att det måste ske något på finansieringssidan om inte Danmark ska bli en perifer marknad för life sciencebolag, säger Dansk Bioteks ordförande Martin Bonde till Børsen. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: