Transportministern vill minska brotrafik

I en detaljerad nödplan för Öresundstågstrafiken - som är tänkt att träda i kraft om DSB First går i konkurs - planerar Danmarks transportminister Hans Christian Schmidt att (Venstre) slopa tiominuterstrafiken över bron. Ett avtalsbrott, menar Region Skånes Mats Persson (FP).

Det fortsätter att storma kring DSB Firsts ekonomi efter revisorernas hårda kritik. Den så kallade Plan B som danskarna har förberett kan träda i kraft om DSB First går i konkurs. Den skulle innebära kraftigt reducerad trafik över bron.

Från svenskt håll avvisar Mats Persson på Region Skåne kategoriskt planerna på minskad trafik över bron.

– Min uppfattning är att trafikavtalet med Danmark innebär att vi vid en eventuell konkurs skulle ha samma trafikupplägg som nu. DSB:S personal skulle trafikera den danska delen av systemet och en annan aktör den svenska. Det skulle bli samma modell som tidigare, då personalen byttes på mitten, men passagerarna satt kvar, säger han till Nytt från Öresund. /Anna Palmehag

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: