Tigran tar in stålar

Det pressade medicinteknikbolaget Tigran i Malmö får respit. En nyemission på 13,3 miljoner kronor som öppnar i maj är redan garanterad i sin helhet från befintliga ägare och ”externa intressenter”.

Som Rapidus tidigare rapporterat har kapitalbristen tvingat Tigran att banta sin globala försäljningsorganisation till en handfull kärnmarknader. Detta efter att 2011 slutat med en förlust på 19 miljoner kronor. Nu pågår ytterligare kliniska studier med bolagets porösa titankorn för att övertyga tandläkarna om dess funktion för att bygga upp nytt käkben runt tandimplantat.

Den senaste tiden har bolaget lånat totalt 3,5 miljoner kronor av delar av ägarkretsen för att klara likviditeten. Den skulden kommer att betalas med nyemitterade aktier. Ytterligare 27 miljoner kronor hoppas bolaget få in genom teckningsoptioner. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: