Tidigare VD för Synkron tar över svenska Precise Biometrics

Börsnoterade Lundabolaget Precise Biometrics får ny VD och koncernchef. Thomas Marschall, fram till för ett år sedan koncernchef för mjukvarubolaget Synkron med huvudkontor i Århus, tar över efter Christer Bergman som lämnar sin post 1 november.

Marschall har även en bakgrund i Maersk Group där han varit General Manager inom området miljöteknik. Han bor i Köpenhamn och kommer att pendla därifrån. Han vill ännu inte prata om några planer för Precise Biometrics framtid, men säger att det nya jobbet känns utmanande och spännande.

-- Jag känner inte till bolaget i detalj ännu, men har ett väldigt gott intryck av det jag sett. Där finns en stor potential, säger Thomas Marschall.

Precise Biometrics utvecklar och säljer säkerhetssystem som bland annat använder fingeravtryck för identifiering av personer. Bolaget fick i juni en order från SAS om installation av ett kontrollsystem vid alla svenska inrikesflygningar, som kopplar samman passagerarna med deras bagage (se tidigare artikel). Systemet kommer i framtiden även användas på danska inrikesflyg.

Thomas Marschall kommer att arbeta parallellt med tidigare VD Christer Bergman från 1 september. Bergman stannar även i bolagets styrelse.

-- Det här är en planerad generationsväxling, och det känns jättebra. Jag kör till november och sedan hjälper jag Thomas så mycket han vill ha mig, säger Christer Bergman.

Precise Biometrics resultat för första halvåret 2006 är något svagare än för motsvarande period förra året, med en nettoomsättning på närmare 29 miljoner kronor och ett negativt resultat på knappt 19 miljoner. Det är det andra kvartalet som har dragit ner resultatet.

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: