Team bakom julkalender startar spelutveckling

Teamet bakom SVT:s julkalender Mysteriet på Greveholm har startat ett nytt spelutvecklingsbolag i Malmö, Greveholm Games. Förhoppningen är att bygga ett VR-spel baserat på julkalendern, uppger seriens skapare och regissör Dan Zethraeus, som också är Lundabolaget Elonroads vd.

Bakom det nya bolaget ligger också Jesper Harrie - en av manusförfattarna till tv-serien Solsidan som dessutom skrivit manuset till seriens filmatisering från 2017. Det gör även Peter Nyrell, som gjorde 3d-animationerna till julkalendern, och Henrik Nord, som gjorde grafiken till spelen som släpptes i samband med att serien sändes.

– Det är ett hobbyprojekt och vi har inte bestämt exakt vad vi ska göra. Det blir nog webbaserade småspel baserade i en Greveholm-miljö. Tanken är att dessa spel skulle kunna finansiera en idé till ett VR-spel där man kan gå omkring i slottet. Men vi är alla upptagna med annat så det här projektet får ta den tid det tar, säger Dan Zethraeus till Rapidus.

Samtidigt väntar nu Elonroad på besked från Trafikverkets nationella upphandling, där bolagets teknik ligger till grund för ett av finalförslagen. Det skånska konsortiet Elväg Syd, som leds av Innovation Skåne, har i dagarna presenterat en förstudie till Trafikverket om att anlägga en kilometerlång elväg i Lund med Elonroads teknik.

– Vårt förslag handlar om den första elvägen i stadsmiljö, med teknik som laddar fordon underifrån i farten via en skena. Beslut fattas någon gång i april och om det blir positivt är det vårt största projekt hittills, säger Dan Zethraeus.

Emiliano Strauss

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: