Tar upp kampen med Dropbox

Danska uppstartsbolaget Rushfiles tar in 19 miljoner danska kronor i riskkapital och utmanar både Dropbox och Google. Det skriver affärstidningen Børsen.

Det snabbväxande datalagringsbolaget Rushfiles har tagit 19 miljoner i kapitaltillskott från riskkapitalfonderna Insero och Growth Fund. Nu väntar expansion.

– Europa är vårt primära fokus och vår lokala marknad. Inom tre år förväntar jag mig att vi har en dominerande ställning på hosting- och telekommarknaden, säger medgrundaren och vd:n Morten Klank till Børsen.

Rushfiles påminner mycket om konkurrerande produkter men innehåller också skillnader, och det är de som ska leda väg till framgång, menar Klank.

Bolaget grundades 2012 och har genomgått det danska acceleratorprogrammet Accelerace, som stöttar startups och hjälper till i jakten på kapital. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: