Sydsvenskan tappar

Skånska medielandskapet är i radikal förändring. Fusionen mellan Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad väntas leda till ytterligare nedskärningar, samtidigt som läsarna fortsätter överge tidningarna.

På bara ett år har Skånes dominant Sydsvenskan tappat en femtedel av sina läsare. Det framgår av 2014 års första räckviddsundersökning från Orvesto som presenterades idag. Jämförelsevis backar Dagens Nyheter med åtta procent, rapporterar Medievärlden.

För ett par veckor sedan blev det formellt klart med fusionen Sydsvenskan/HD. Igår kom uppgifter i Resumé om att ett par hundra tjänster av totalt 600 ska skäras bort. De hårt pressade mediehusen hoppas kunna spara genom samkörning av tryckeri, administration, ledningsfunktioner - och så klart journalistik. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: