Svenska politiker: Sälj bron!

Sälj Öresundsbron och använd pengarna till att finansiera andra infrastrukturprojekt, som exempelvis en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Det föreslår Infrastrukturkommissionen i en rapport i dag.

Infrastruktur är dyrt och statskassan ligger redan på minus. Samtidigt finns det ett stort behov av att både bygga nytt och rusta upp, skriver DN som tagit del av rapporten.

Men om svenska staten sålde sin del i bron skulle pengarna kunna gå till att finansiera en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Det anser kommissionen som är initierad och tillsatt av näringslivet för att bredda diskussionen om alternativt ägande av indrastruktur.  Kommissionen består av Allan Larsson (S) Maria Wetterstrand (MP), Stefan Attefall (KD), Pia Kinhult (M) samt ordföranden Björn Hasselgren, forskare på KTH.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: