Svårsåld Torso

Det som skulle bli 2012 års mest spektakulära skånska fastighetsaffär drar ut på tiden. Att hitta en köpare till Turning Torso i Malmö visade sig svårare än säljaren HSB tänkt sig.

Sedan det i mitten på mars blev klart att allmännyttiga bostadsbolaget HSB skulle sälja den 190 meter höga byggnaden har amerikanska mäklarfirman CBRE, som fått uppdraget att hitta en köpare, rest jorden runt för att träffa spekulanter.

– Vi har varit på möten i Asien, Mellanöstern, Nordamerika och förstås runt om i Europa och presenterat Turning Torso, säger CBRE:s transaktionschef Daniel Andersson till tidningen Fastighetsvärlden.

Enligt HSB:s årsredovisning från 2011 värderas Turning Torso till knappt 1,8 miljarder kronor. Men att hitta någon villig att betala det priset har visat sig svårt.

– Marknaden har blivit tuffare än vi trodde i början av året, mycket går långsamt. HSB vill förstås ha bästa möjliga pris och vi får vara beredda på att det tar något längre tid än vi tänkt, säger Daniel Andersson till Fastighetsvärlden. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: