Stororder till Anoto

Teknikbolaget Anoto i Lund fortsätter att blöda pengar. Men nu har bolaget slutit en affär värd tre miljoner euro – inledningsvis.

Affären handlar om utveckling av en ny produkt för den offentliga sektorn åt en global partner. I övrigt är bolaget mycket förteget om detaljerna kring affären, med hänvisning till de sekretessbestämmelser som omgärdar den offentliga sektorn. Vd Stein Revelsby skriver i en kommentar att han hoppas affären ska leda till en ”innovativ och praktisk användning av bolagets pennteknologi över hela världen”.

Det kan behövas för att stadga upp Anotos räkenskaper, där de röda siffrorna fortsätter att dominera. Under årets första sex månader ökade omsättningen något jämfört med samma period 2011, från 99 till 111 miljoner kronor. Samtidigt försämrades resultatet efter skatt, från 10 till 11 miljoner kronor i förlust. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: