Storinvestering i Sitecore

Ett av världens största riskkapitalbolag, Technology Crossover Ventures (TCV) med säte i San Francisco, har investerat i danska Sitecores webbpubliceringssystem. Investeringen ger bolaget finansiella muskler i kampen med bland andra svenska EPiserver.

Med investeringen blir TCV en större minoritetsägare i Sitecore. Tidigare ägdes bolaget av grundarna tillsammans med ängelinvesteraren Stig Hølledig, som också sitter som styrelseordförande.

Senaste åren har koncernen växt och omsättning för räkenskapsåret som slutade 30 juni landade på drygt 300 miljoner danska kronor. Vinsten före skatt var 49 miljoner.

I Sitecore Sverige tog nyligen Jacob Zätterström från VMware över som VD. I kundlistan märks Thule och Stena Line. Bland de skånska partnerna finns konsulterna Kodexe, Stratiteq och Inriver.

I den nya investeraren TCV portfölj syns bland annat Groupon, Facebook och RealNetwork. Investeringarna ligger i skiktet 20-200 miljoner dollar och totalt förvaltar fonden 7,7 miljarder dollar. I samband med emissionen kliver Robert Burke och David Yuan, båda partner i TCV, in i Sitecores styrelse./Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: