Stig Jørgensen lämnar MVA

Efter tio år som chef lämnar Stig Jørgensen Medicon Valley Alliance med omedelbar verkan. Till hösten ska den pressade klusterorganisationen ha fått såväl en ny strategi som en ny vd på plats.

Det har varit en stormig vår för MVA, där bland annat frågan om hur organisationen ska förhålla sig till samarbetet Greater Copenhagen kastat grus i maskineriet. På generalförsamlingen i april valdes en delvis ny styrelse med tydlig dansk tyngdpunkt vilket väckte kritik från svenskt håll. Stämman kunde heller inte enas om hur MVA ska se ut i framtiden eller hur stor medlemsavgiften ska vara, vilket tvingade fram ett beslut om extrastämma i början av hösten.

Inför det avgörandet arbetar en grupp under nyvalde ordföranden Søren Bregenholt på en ny strategi, men det blir alltså utan Stig Jørgensen vid rodret. Det skriver MVA i ett pressutskick.

Peter Hartmann tar nu över som tillförordnad vd tills en ny permanent chef vaskas fram till extrastämman i slutet av september. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: