Sparbank ökar vinst

Sparbanken 1826 i Kristianstad ökade rörelseresultatet från 11,7 miljoner till 80,3 miljoner kronor under första halvåret. Affärsvolymen stod dock i det närmaste still.

Högre räntor hos Riksbanken ökade räntenettot för Sparbanken 1826 från 135,6 miljoner till 185,5 miljoner under perioden januari-juni. Banken lämnar nu prognosen att rörelseresultatet för helåret slutar på 150 miljoner kronor.

– Det är viktigt inför framtida myndighetskrav på den finansiella sektorn, säger VD Bo Bengtsson i en kommentar i rapporten.

Affärsvolymen uppgick till 55,3 miljarder kronor per den siste juni, att jämföras med 55,1 miljarder vid årsskiftet och 52,2 miljarder i utgången av 2009. Affärsvolymen är summan av alla pengar banken hanterar. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: