Southend-avhoppare lanserar eget rymdspel

I det nyligen lanserade spelet Kosmo Spin styr spelaren ett snurrande universum. Genom att nicka bollar ut i världsrymden försvarar spelaren sin planet mot UFO:n som vill röva bort planetens frukostvarelser.

Bakom spelet står Malmöbolaget Simogo, som drivs av Simon Flesser och Magnus Gardebäck. I somras lämnade de spelföretaget Southend Interactive för att istället dra igång spelproduktion i egen regi. På Southend var de konstnärligt respektive tekniskt ansvariga för spelprojektet Ilomilo, som lanserades tidigare i år.

På Simogo handlar det om mycket mindre produktioner än på Southend. Kosmo Spin finns än så länge för Iphone och Ipad. Planerna på spelet kom upp så sent som i augusti och det lanserades redan i förra veckan. Samtidigt är förväntningarna på vilka summor som spelet kan inbringa inte lika höga som för Ilomilo.

– Vi vill inte säga några siffror. Målet är att produktionen ska bekosta sig själv. Man gör väl inte spel för att bli mångmiljonär, speciellt inte i Sverige. Det handlar mycket om timing och tur för om ett spel ska slå eller inte, säger Simon Flesser. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: