Skattesmäll för Dan Olofsson

Sigmagrundaren Dan Olofssons verksamheter i Sydafrika fortsätter att dra myndigheternas blickar till sig. 2007 friades han slutligen från anklagelser om bestickning efter att ha bjudit Malmös starke man Ilmar Reepalu på en resa till safariparken Thanda Game Reserve. Nu har skatteverket upptaxerat Olofssons ägarbolag Danir med 35 miljoner kronor för ett lån till samma safaripark, skriver Skånska dagbladet.

Verket menar att räntan på ett flera hundra miljoner stort lån till dotterbolaget Thanda Group har varit för låg, vilket lett till att Danir sluppit betala vinstskatt på de 35 miljonerna. Utöver den uteblivna vinstskatten krävs Danir på fyra miljoner kronor i böter. Sura slantar, inte minst med tanke på att Thanda Group enligt skatteverkets utredning gått med ständig förlust sedan starten. /EO

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: