Skånsk innovationsstrategi

Till sommaren ska ett första utkast till en regional innovationsstrategi vara färdigt för remiss. Arbetet ska twittras och bloggas fram.

Redan 2009 gjorde Region Skåne en funktionsanalys av det skånska innovationssystemet. Att det är en salig röra av aktörer som var och en vill hjälpa till men bidrar till ineffektivitet stod då helt tydligt.

När systemet nu ska förbättras vill man göra det med högsta möjliga transparens. Alla ska vara med.

Strategin ska till stor del utarbetas på nätet. Flöden att hålla koll på är #snis och #iiss på twitter samt webbsidor som http://innovationsbloggen.blogspot.com/ och http://idelinjen.se/.

– Om vi vill försöka påverka andra till förändring och innovationstänkande, måste vi börja med oss själva. Att blogga fram en innovationsstrategi utmanar mycket av det tänk och arbetssätt som vi som offentlig organisation är vana vid, konstaterar Lennart Svensson, chef för innovationssystem på Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Sajten Idélinjen kickades officiellt igång i måndags på ett välbesökt mingelparty på restaurang Retro i Malmö. Regionrådet Pia Kinhult la då än en gång fram visionen att Skåne ska vara Europas mest innovativa region år 2020. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: