Skånsk energimäklare får 100-miljonerskontrakt med Posten

Elhandelsbolaget Energi Sverige i Malmö har tecknat avtal med Posten om att leverera el till Postens alla anläggningar i Sverige och Danmark. Det handlar om 200 GWh, vilket innebär att kontraktet är värt omkring 100 miljoner kronor. På sikt ska Energi Sverige även leverera el till Postens anläggningar i Finland.

Ulf Dahlin startade bolaget år 2007, på uppdrag av moderbolaget Energi Danmark, som i sin tur ägs av danska nätbolag. Enligt honom har bolaget gått med vinst alla år sedan starten. Förra året omsatte Energi Sverige 316 miljoner och gjorde en vinst på knappt 15 miljoner kronor. Första kvartalet i år omsatte bolaget 250 miljoner kronor och räknar för helåret med att komma upp i en miljard kronor.

Några av bolagets andra kunder är fastighetsbolaget Vasakronan, Skånemejerier och Arla Foods. Energi Sveriges främsta konkurrenter är bland annat kommunala bolag såsom Öresundskraft och Lunds Energi.

I Energi Sverige arbetar elva personer, efter en nyligen genomförd utökning med en säljare i Stockholm och en medarbetare till företagets kundcenter i Malmö. I sommar ska ytterligare två personer anställas.

/Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: