Skåningar tävlar i Eurovisionfinalen

I helgen kastar sig bland annat Behrang Miri in i kampen om att få stå på Eurovisionscenen i Malmö i maj. Men bakom kulisserna har två andra skåningar redan säkrat sin plats i den stora finalen.

Helgens delfinal i Malmö blir den fjärde för svenska melodifestivalen, som kulminerar i Stockholm 9 mars. Först då vet vi vilket svenskt bidrag som får försöka upprepa Loreens bedrift från Baku.

Malmöbaserade musikern och producenten Tore Johansson kan dock börja putsa på lackskorna redan nu. Han är kanske mest känd för att ha producerat internationella framgångar som Cardigans och skotska rockbandet Franz Ferdinand men har de senaste åren jobbat tätt ihop med den nederländska sångerskan Anouk, som redan i höstas utsågs att representera Holland i Eurovisionfinalen. Tillsammans med likaledes Malmöbaserade Martin Gjerstad har Tore Johansson skrivit låten ”Birds falling down”, som Anouk tävlar med.

Kommer du vara där under tävlingen?

Tore Johansson_liten– Antagligen, låtskrivarna brukar ju vara på plats, säger Tore Johansson till Nytt från Öresund.

Vad tror du om Anouks chanser att vinna?

– Hon har inga chanser alls. Låten är inte skriven för att vinna, utan för att vara bra.

Vad tror du Eurovision betyder för Malmö?

– Det är säkert kul. Inte minst för hotellnäringen.

/Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: