Sista spelet gav tredubbel vinst till Mediocre

Det lilla spelutvecklingsbolaget Mediocre i Malmö avslutade med en rejäl salut. Appspelet ”Pin Out” gav en tredubblad vinst till över nio miljoner kronor, visar det färska bokslutet.

Samtidigt steg omsättningen i tremannabolaget till 17,5 miljoner kronor under räkenskapsåret, som löpte till augusti 2017. De båda grundarna Henrik Johansson och Dennis Gustafsson hade dock sedan tidigare bestämt sig för att Pin Out skulle bli sista spelet från Mediocre.

– Det är inte omöjligt att vi gör något tillsammans i framtiden men just nu gör vi olika saker på olika håll, säger Dennis Gustafsson till Rapidus.

För hans del handlar det om satsningen ”Nuclear Control Room Experience”, där grupper av spelare ska lösa olika uppgifter och avvärja katastrofer i ett kontrollrum till ett kärnkraftverk. Arbetet sker tillsammans med Emil Gustafsson, även han veteran från Mediocre. Rummet, och därmed spelet, är tänkt att öppna senare i vår.

Lanseringen av Pin Out gav Mediocre en vinstmarginal på över 50 procent. För ett fysiskt spel såsom Nuclear Control Room Experience är skalbarheten betydligt lägre och kalkylen därför en annan.

– Det är inte så mycket pengar i den här branschen och detta är kanske inget vi kommer leva på. Jag och Emil tittar även på olika idéer till digitala spel för PC och virtual reality, säger Dennis Gustafsson.

Erik Olausson

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: