Simrishamn Årets Nyföretagarkommun

Kävlinge utsågs till årets företagarkommun tidigare i veckan. Nu står det klart att Simrishamn är bäst i landet på nyföretagande. Kommunen fick priset på nyföretagarmässan i Stockholm igår.

Det var tredje gången gillt för Simrishamn, som varit nominerat till priset två gånger tidigare men då inte nått hela vägen fram. Kommunledningen fanns på plats i Stockholm för att ta emot hyllningarna.

Motiveringen:

”Simrishamns kommun har framgångsrikt utvecklat den tradition av nyföretagande som finns på Österlen. Kommunen driver ett påfallande konkret arbete med näringslivsfrågor i nära samverkan med bland annat NyföretagarCentrum och Ung Företagsamhet. Det är nyckeln till många nystartade företags framgångar i ett både köns- och åldersmässigt diversifierat näringsliv.”

– Det finns ju kommuner där det startar mycket företag men där kommunen inte är engagerad, säger Lars Persson, näringslivsutvecklare i Simrishamns kommun till nyhetssajten Tillväxt Syd.

Varför startar så många företag i Simrishamn?

– Hela Österlen är av tradition av att vara en småföretagartät region. Under senare tid har besöksnäringen och kultursektorn vuxit allt mer, samtidigt som finns det ett fortsatt högt nyföretagande i branscher som jordbruk, hantverk och handel, säger Lars Persson.

I samband med att bokslut och årsredovisningar presenteras tar flera organisationer tillfället i akt att analysera företagandet i landets olika hörn. Tidigare i veckan utsåg Företagarna Kävlinge till Årets Företagarkommun i Sverige.

En del av dessa utnämningar baserar sig enbart på företagens resultat, men i valberedningen för Årets Nyföretagarkommun är även det kommunala engagemanget viktigt.

Totalt var åtta kommuner nominerade till priset Årets Nyföretagarkommun. /Hanna Sigeman

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: