Sigma shoppar loss med personalens pengar

Sigmakoncernen köper Stockholmsbaserade Cypoint, som sysslar med konsultverksamhet inom bland annat e-handel, IT-infrastruktur och mobil mjukvara. Bolaget har cirka 100 anställda i Stockholm, Göteborg och Umeå.

För köpet slantar Sigma upp totalt 175 miljoner kronor. Det kan låta som småpengar för Sigmakoncernen, som 2009 omsatte 1,1 miljarder kronor. Men vinsten förra året stannade på 44 miljoner, en 40-procentig minskning mot 2008, och betalningen för Cypoint sker till stora delar med lånade pengar. Bland annat har koncernen tagit ett fyrårigt banklån om 30 miljoner samt två konvertibellån på totalt 40 miljoner till Cypoints nuvarande huvudägare.

20 miljoner är också tänkt att komma från personalen i de både bolagen, genom ett konvertibellån som garanteras av Christian W Jansson. ”Sigma har inte haft något aktierelaterat incitamentsprogram sedan introduktionen 2001 och det här är ett bra tillfälle att lansera ett”, skriver VD Håkan Karlsson i pressreleasen. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: