Sigma Connectivity bygger mobil åt ny spelare

Efter att i hemlighet att utvecklat en exklusiv mobiltelefon under tre års tid har Schweiziska Sirin Labs tagit klivet ut i rampljuset. I dag står det klart att bolaget är på väg att etablera sig på Mobile Heights Center i Lund. Grannen Sigma Connectivity har redan varit inblandad i utvecklingen av den nya telefonen, som ska visas upp i maj.

Det skriver amerikanska Techcrunch på måndagsmorgonen.

Sirin Labs telefon är tänkt att kosta över 10.000 dollar, men vara betydligt säkrare än dagens mobiler och därmed svårare att avlyssna och bryta sig in i för såväl myndigheter som hackare.

– Vi har lyckats kombinera militär teknologi med en mobil som funkar för vardagsändamål, säger en av grundarna Moshe Hogeg till Techcrunch.

Han pekar på tillgången på högt kvalificerad personal i södra Sverige som huvudskälet till etableringen.

Sirin Labs har runt 85 anställda vid huvudkontoret i Schweiz, teknikutvecklingsenheten i Tel Aviv och den nya etableringen i Lund. Arbetet i Lund har redan pågått en tid då konsultbolaget Sigma Connectivity har fått uppdrag för Sirin Labs, skriver Techcrunch.

Varken Sirin Labs presskontakt Emily Dungey eller Sigma Connectivitys säljchef Ola Möllerström vill på måndagsmorgonen kommentera Techcrunchs uppgifter, som dock bekräftas av en källa till Rapidus.

Även Di Digital rapporterade på måndagen om Sirin Labs etablering i Lund. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: