Sex miljoner utökar Venture Cup

Affärsplanstävlingen Venture Cup får sex miljoner kronor av regeringen. Pengarna är en del av en 20-miljonerssatsning på ett program för att främja innovationskraften bland personer i åldern 18-30 år. Programmet genomförs gemensamt av Vinnova och Tillväxtverket.

För Venture Cups del ska pengarna främst gå till att lansera verksamheten på fler högskolor och universitet runtom i landet.

- Vi kommer också att lyfta fram fler bra förebilder samt bredda vår marknadsföring genom sociala medier, säger Johan Rosendahl, regionchef för Venture Cup Syd.

Igår avgjordes Sverigefinalen i Venture Cup. Vann gjorde Tomologic från Stockholm, med ett optimeringssystem för beskärning av metall inom tillverkningsindustrin. Nocturnal Vision från Lund kom på tredje plats.
Glada pristagare på finalen i Venture Cup Syd tidigare i våras.
/Text och bild: Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: