Scientific EdTech blir Akribian lagom till lansering

Lundabolaget Scientific EdTech byter namn till Akribian inför beta-lanseringen av bolagets matematikspel för lågstadiebarn, som utvecklats i samarbete med bland annat Microsoft och Massive Entertainment. Samtidigt öppnar planerar man en ny finansieringsrunda för att kunna skala upp efter lansering.

– Den kommer att bli större än den senaste rundan på drygt fem miljoner kronor, säger teknikchefen Henrik Rosvall.

Han är medgrundare till bolaget tillsammans med psykologen Martin Hassler Hallstedt, vars KBT-forskning spelet bygger på. Det är ett äventyrsspel som heter ”Count on me!” och i första hand riktar sig till lågstadieelever. Lagom till första lanseringen byter nu bolaget namn till Akribian.

– När vi grundade bolaget behövde vi komma på nåt snabbt. Vi tänkte: vi har vetenskap i bakgrunden och vi utvecklar edtech – scientific edtech. Men nu har vi har märkt att hemsidan blir svår att stava till och fått höra att det låter mer som en branschorganisation. Så efter en lång process bestämde vi oss för att byta till Akribian, som ursprungligen är ett grekiskt ord som förknippas vetenskaplig noggrannhet, säger Henrik Rosvall till Rapidus.

Spelet lanseras i en beta-version på svenska i november. Samtidigt fortsätter bolaget testa och vidareutveckla spelet i Massive Entertainments testlabb i Malmö för att justera eventuella olägligheter innan den riktiga lanseringen till vårterminen. Då släpps spelet på svenska och engelska i Sverige och Storbritannien. Till en början lanserar de till iPads på Apples marknadsplats Appstore och till nästa år ska Akribian färdigställa en version för Android-surfplattor.

– Vi började som ett företag som riktas till skolor, men när vi märkte hur svårt det är att få snabbt genomslag gick vi mot konsumentmarknaden. Vi har ett forskningsprojekt i skolan tillsammans med Eslövs kommun, men i övrigt riktar vi oss mest till privatpersoner. Därför kommer vi nu att börja med lite marknadsföring och öka närvaron i fler kanaler, säger Henrik Rosvall.

Emiliano Strauss

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: